Uygulamalı Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı
     Cumartesi ve Pazar
     Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi
     3.245 TL
İthalat ve ihracat, gümrükleme, lojistik ve tedarik zinciri gibi branşlarda istihdam edilebilecek, dış ticaret uzmanları yetiştirmek.

Dış Ticaret alanında çalışanlar ya da bu alanda uzmanlaşmak isteyenler.

Minimum : 5 / Maksimum : 25
22/10/2018

Global ölçülerde yaşanılan tüm gelişmeler, ülke ekonomilerini giderek birbirine daha bağımlı hale getirdiği ve uluslararası ticaretin kabul edilmiş belli kurallar çerçevesinde serbestleştiği dönemde, önemi her geçen gün daha hızlı artan Dış Ticaret alanında uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen programımız; yüksek lisans içeriği barındıran eğitim içeriğiyle adaylarımıza Dış Ticaret Uzmanlığı bilgi ve becerisi kazandırmanın yanı sıra, dış ticaret bilgilerini güncel tutma ve mesleki ilerleme sağlayacak özelliklere sahiptir. "Uygulamalı Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı" katılımcılarına dış ticaret ile ilgili baş edilemeyecek gibi görünen sorunları çözebilecek kapsamlı bir anlayış kazandırmayla birlikte, pratik uygulamalar ve örnekler eşliğinde mevzuat hakkında bilgiler vermektedir.

Yeditepe Üniversitesi ve DEV Akademi iş birliğiyle geliştirilmiş eğitimin amacı; Dış Ticaret alanında baştan uca tüm süreçlerde, yeterli bilgi birikimine ve yeteneğe sahip profesyonel Dış Ticaret uzmanları yetiştirmektir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. Bölüm - Küresel Tedarik Zinciri
  2. Bölüm - Dış Ticarette Teslim Şekilleri Incoterms 2010 Ve Lojistik Modlar
  3. Bölüm - Dış Ticarette Ödeme Şekilleri Ve Kambiyo Mevzuatı
  4. Bölüm - Akreditifin İşleyişi, Uygulama Örnekleri
  5. Bölüm - İhracat Mevzuatı İhracat Mevzuatı Ve Uygulamaları
  6. Bölüm - İthalat Mevzuatı Ve Gümrük Uygulamaları
  7. Bölüm - İhracata Yönelik Devlet Teşvikleri (Ekonomi Bakanlığı Teşvikleri)
  8. Bölüm - Onaylanmış Kişi Statüsü Ve Yetkilendirilmiş Yükümlü

1. Eğitmen