Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemleri
     24/11/2017 - 26/11/2017
     15 saat
     Yeditepe Üniversitesi
E-Öğrenme ortamlarında derslerin ve elektronik öğretim materyallerinin yüklenmesini, düzenlenmesini, yönetilmesini, çevrimiçi sınavların ve forum, Wiki gibi etkinliklerin oluşturulabilmesini amaçlamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve devlet okulunda çalışan öğretmenler, üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, kurumlarda çalışan öğretim tasarımcıları, eğitmenler

Kontenjan :

Minimum : 5 Maksimum : 15
17/11/2017

Ders kapsamında Moodle öğrenme ve yönetim sisteminin sunucuya kurulum aşamaları, yönetici paneli, öğretmen ara yüzü ve menüleri işlenecektir. Ek olarak; diğer öğrenme ve içerik yönetim sistemi uygulamaları ile de örnek uygulamalar yapılacaktır. Eğitim; toplamda 15 ders saatinden  oluşmaktadır.

• İçerik ve Öğrenme Yönetim sistemlerine genel bir bakış, genel kavramlar ve  özellikler

• Moodle kurulumu, Yönetici ayarları

• Ders oluşturma, derslere öğretmen ve öğrenci atama

• Ders materyallerini yükleme, etkinlik oluşturma

• Ödev atama, tartışma açma, Wiki ve veritabanı oluşturma

• Ders oluşturma

• Çevrimiçi sınav oluşturma

• Öğretmen yönetim paneli

• Yönetici yönetim paneli

• Moodle ile bir ders tasarımı

• Edmodo

• Blackboard

• Schoology

www.alperbayazit.com/moodle adresindeki Moodle ortamında katılımcılara öğretmen hesabıyla  birer ders atanacak ve eğitim sürecinde uygulamaya dayalı çalışmalar yürütülecektir.