TOEFL IBT Hazırlık Kursu ve Program İçeriği Hakkında Merak Edilenler

İngilizce Hazırlık Bölümü Okutmanlarından Yaşar Zongur TOEFL IBT Hazırlık Kursu ile ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.

TOEFL IBT Hazırlık kursuna kimler katılabilir ?

En az B1 (intermediate) seviyesinde olan herkes katılabilir.

TOEFL IBT sınav sonucunun geçerlilik süresi ne kadardır ?

Talep eden kurumun standartlarına göre sınav sonucunun geçerlilik süresi değişmektedir.

TOEFL IBT hazırlık kursu katılımcıları derslerde hangi konu içeriklerini öğrenecektir?

Advanced dil bilgisi, academic vocabulary building, reading, writing, listening, speaking ve soru çözüm teknikleri ile dersler gerçekleştirilecektir.

TOEFL IBT Hazırlık kursu işleyişi hakkında bilgi verebilir misiniz? (Speaking, Reading , Writing , Grammer)

Dersler Structure, Reading, Essay Writing, Listening ve Listening-based Speaking olmak üzere beş kısımdan ve beş aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Tüm gramer konular (Determiners and Nouns, Pronouns and Possessive Adjectives, Tenses, Modal Auxiliaries, The Passive Voice and the Causative Form, Gerunds and Infinitives, Adjectives and Adverbs, Adjectival Clauses, Noun Clauses, Adverbial Clauses, Participles, Reduction of Clauses, Prepositions, Sentence Connectors, Inversion, Parallelism and the Subjunctive, reduction, inversion ve subjunctive) advanced seviyenin sonuna kadar anlatılacaktır.

2. Aşama : Reading teknikleri, Essay yazma yöntemleri ve yoğun bir essay yazma dili, advanced seviyede yazılı kullanma olarak tanımlanan “writing fırtınası” aşamasıdır.

3. Aşama: 1. ve 2. Aşama süresince “vocabulary building” ve “genel listening” rehberlik niteliğindeki sınıf çalışmaları ve ödevlerle yürütüldükten sonra özellikle Türk öğrencilerin telaffuzunda zorlandığı yaklaşık 300 sözcük pekiştirilecek. “Listening based speaking” strateji ve pratik çalışmalarına başlanacaktır.

4. Aşama: TOEFL IBT reading, listening, spreaking ve writing gibi tüm soru tipleri tekrar ele alınacak ve her soru tipi için uygulanacak stratejiler öğretilecektir.

5. Aşama : Çok sayıda “complete test” çözümü, skor ve hata analizleri içerecektir.

TOEFL IBT sınavına katılan öğrenciler sınav sonuçlarını hangi alanlarda kullanabilir ?

Yurt dışı akademik eğitim başvuruları, çalışanların dil tazminatı talebinde, çeşitli kurumlarda işe girişlerde kullanılabilir.

TOEFL IBT Hazırlık kursu katılımcılarının kazanımları ne olacaktır ?

Katılımcılara dil bilgisi, vocabulary building, reading yanı sıra konuşma, yazma ve listening içeriklerinden dolayı bütüncül bir dil öğrenimi imkanı sunar.

Yeditepe Üniversitesi TOEFL IBT Merkezi oldu. TOEFL merkezi olmanın eğitimlere etkisi ne olacaktır ?

Sınav merkezinin üniversite bünyesinde olması başvuru ve sonuç takibinin daha kolay yapılmasını sağlayacaktır. Böylelikle katılımcılarımız kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilecektir.

TOEFL IBT sınavına nasıl hazırlanılmalı ?

Derslerin dışında bol bol değişik disiplinlerde Amerikan İngilizcesi belgeseller izlenmeli,  makaleler okunmalı, günlük haberler takip edilmeli, İngilizce - İngilizce monolingual learners’ sözlükler kullanılmalıdır.

TOEFL IBT Hazırlık Kursu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.