YDS - YÖKDİL Hazırlık Kursu ve Program İçeriği Hakkında Merak Edilenler

İngilizce Hazırlık Bölümü Okutmanlarından Yaşar Zongur YDS - YÖKDİL Hazırlık Kursu ile ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.

YDS – YÖKDİL Hazırlık kursuna kimler katılabilir ?

En az A2 (pre-intermediate) seviyesinde olan herkes katılabilir.

YDS – YÖKDİL sınav sonucunun geçerlilik süresi ne kadardır ?

Talep eden kurumun standartlarına göre sınav sonucunun geçerlilik süresi değişmektedir.

YDS – YÖKDİL Hazırlık kursu katılımcıları derslerde hangi konu içeriklerini öğrenecektir ?

Advanced dil bilgisi, academic vocabulary building, reading ve soru çözüm teknikleri ile dersler gerçekleştirilecektir.

YDS – YÖKDİL Hazırlık kursu işleyişi hakkında bilgi verebilir misiniz? (Grammer, Vocabulary, Reading )

Dersin içeriği YDS ve YÖKDİL sınavlarına yönelik gramer, kelime bilgisi ve tüm soru tiplerine göre stratejilerden oluşur. Tüm gramer konuları (Determiners and Nouns, Pronouns and Possessive Adjectives, Tenses, Modal Auxiliaries, The Passive Voice and the Causative Form, Gerunds and Infinitives, Adjectives and Adverbs, Adjectival Clauses, Noun Clauses, Adverbial Clauses, Participles, Reduction of Clauses, Prepositions, Sentence Connectors, Inversion, Parallelism and the Subjunctive, reduction, inverision ve subjuntive) advanced seviyenin sonuna kadar anlatılacaktır.

Kelime çalışması, güncel haber metinleri, Building Skills for Proficiency Part 2 ve 3’te yer alan basic vocabulary, advanced vocabulary, Reader at Work ve More to Read kitapları üzerinden çoğunlukla sınıf dışı çalışmalar olacaktır. Haftada yaklaşık 1 saat güncel İngilizce haber metinleri üzerinden ders içi kelime-gramer çalışmasına ayrılacaktır.

YDS – YÖKDİL sınavına katılan öğrenciler sınav sonuçlarını hangi alanlarda kullanabilir ?

Yurt içi akademik alanlar, çalışanların dil tazminatı talebinde, çeşitli kurumlarda işe girişlerde kullanılabilir.

YDS – YÖKDİL Hazırlık kursu katılımcılarının kazanımları ne olacaktır ?

Öğrenciler, advanced düzeyde etkin bir okuma anlama becerisine kavuşacaklardır.

YDS - YÖKDİL Hazırlık Kursu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.