Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı
     05/11/2017 - 26/11/2017, 06/11/2017 - 09/11/2017, 12/11/2017 - 03/12/2017
     4 Gün / 20 Saat
     İstanbul NLP Akademi / Caddebostan - Kadıköy
Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul NLP Akademi işbirliği ile düzenlenmektedir. Profesyonel Öğrenci Koçluğu Sertifika Programının amacı, öğrencilerle çalışan öğretmenlerin, pdr uzmanlarının veya eğitmenlerin çalışmalarında koçluk tekniklerini uygulayabilmelerini sağlamaktır. Koç öğrendiği yöntemlerle, öğrencinin özgüvenin artmasını, problemleri çözme yeteneğinin gelişmesini, öğrencinin daha etkili nasıl öğreneceğinin farkına vararak bunu derslerine aktarmasını sağlayabilecektir. Program katılımcıların; öğrencilerinin var olan mevcut kapasitelerini ortaya çıkarabilmeleri ve bu kapasiteyi daha etkili kullanabilmeleri için onlara koçluk yapabilmeniz için hazırlandı. Öğrencilerin yaşadıkları genel sıkıntılar doğru, yerinde ve gerekli adımları atamamak, hedef belirleyememiş olmak, motivasyon sıkıntıları yaşamak, harekete geçemiyor olmak, kararlılığı sürdürememek biçiminde özetlenebilir. Eğitim ve Öğrenci Koçluğu; Bu durumda bulunan öğrenciler için çözümler bulabilecek çok değerli bir yol arkadaşlığıdır.

Öğretmenler, Rehberler ve Psikologlar, Eğitimciler, Eğitim Sektöründe çalışanlar, Yöneticiler, Yeni bir meslek sahibi olmak isteyenler, Kariyer planlarını gözden geçirmek isteyenler, Kişisel gelişim alanında hizmet verenler, danışmanlık/koçluk hizmeti vermek isteyenler, Öğrencileriyle iletişimini güçlendirmek isteyen ebeveynler, öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı konusunda uzmanlaşmak isteyen koçlar katılabilir.(Programa katılım için Lisans veya Önlisans mezunu veya öğrencisi olma şartı aranır )

Minimum : 5 Maksimum : 15
04/11/2017

5 - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında hafta sonu 10:00 - 16:00 saatleri arasında toplam 4 gün olarak gerçekleştirilecektir. Son Başvuru Tarihi : 4/11/2017

6 - 9 Kasım 2017 tarihleri arasında hafta içi 10:00 - 16:00 saatleri arasında toplam 4 gün olarak gerçekleştirilecektir. Son Başvuru Tarihi : 5/11/2017

12 Kasım - 3 Aralık 2017 tarihleri arasında hafta sonu 10:00 - 16:00 saatleri arasında toplam 4 gün olarak gerçekleştirilecektir. Son Başvuru Tarihi : 11/11/2017

Eğitim Süresi : 4 Gün

• Koçluk ve Tanımı,
  • Uluslararası Koçluk Standartları ve Etik Kurallar,
  • Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Nedir?
  • Öğrenci Koçunun Sorumlulukları,
  • Koçluk Süreci ve Yapısı,